"dictionar" de yoyo

Stuff about yoyoz

"dictionar" de yoyo

Postby muaddib on Thu Jan 15, 2009 11:03 am

Dupa ce am vorbit aseara cu un nou membru al forumului si aducandu-mi aminte de primele mele experiente cand am inceput sa caut un yoyo m-am gandit ca ar fi interesant si util sa facem un topic unde sa explicam multitudinea de termeni din lumea yoyoing-ului. Daca termenul este in romana propun, pe langa explicatie, sa dam si echivalentul lui din engleza (motivul cred ca se subintelege ;) ).
O sa incep eu:
- ax = axle = partea metalica din mijlocul unui yoyo pe care sta rulmentul si care leaga intre ele cele doua parti ale unui yoyo-ului
- rulment = (ball) bearing = piesa (tot metalica) pe care se infasoara ata si care permite invartirea libera a yoyo-ului
- system response ~ sistem de raspuns = este plasat pe partile interioare ale unui yoyo in jurul axului si ajuta la infasurarea atei pe rulment; poate fi din cauciuc silicon, zimti, etc.
Daca aveti modificari sau adaugiri sunteti binevaniti.

P.S. Un link util de pe yoyonation: http://www.yoyonation.com/talk/index.ph ... 437.0.html
muaddib
Forum wanderer

Re: "dictionar" de yoyo

Postby borzasiandras on Thu Jan 15, 2009 3:57 pm

Mă bucur pentru aceste explicaţii, şi mai ales pentru linkul de mai sus.
Mulţumesc
borzasiandras
Ye who posted stuff

Yoyo: nuamyoyo

Postby Andrew on Thu Jan 15, 2009 4:55 pm

responsive/unresponsive - un yoyo "responsive" se intoarce inapoi cand e trasa sfoara si unul unresponsive e cand nu se intoarce ;)
bind - proces prin care se aduce inapoi in aman un yoyo "unresponsive"

Sticky :D

daca o sa mai imi vina idei o sa adaug
Pe moment sunt in Strainezia, intru/ raspund mai greu

If you love your yoyo let it go. If it comes back to you, its yours forever. If it doesn’t, then you should learn binds.
Image
Andrew
Site Admin

Yoyo: X-convict
Spambot?: never

Postby muaddib on Mon Jan 19, 2009 4:24 pm

Inca un termen foarte folosit:
GAP ~ despartitura = distanta dintre cele doua parti ale unui yoyo. Poate fi fixa sau ajustabila (201 FAST). Joaca un rol important in "responsivitatea" yoyo-ului.
muaddib
Forum wanderer

Return to Yo-yo stuff