YYJ Journey vs Speedmaker vs Lyn Fury

Stuff about yoyoz

YYJ Journey vs Speedmaker vs Lyn Fury

Postby rurre30 on Sat Nov 14, 2009 9:23 pm

Vreau sa-mi iau si eu un yo-yo, si in momentul asta oscilez intre urmatoarele 3 de la YoYoJam:
Journey, SpeedMaker, Lyn Fury

Ce stiu eu e ca toate aceste 3 yo-yo au acelasi pret, sunt butterfly-shaped yo-yo, ca Journey si LynFury au "O-ring response system", iar SpeedMaker "hybrid response, ca toate sunt din plastic, ca toate au "ball bearing" (de tip C), ca speedmaker e un pic mai mare si are latimea interioara mai mare decat celelalte doua.

Din pacate doar cu atatea date nu imi pot face o parere corecta care este cel mai bun dintre ele. Asa ca ma intereseaza toate avantajele si dezavantajele fiecaruia dintre cele trei yo-yo fata de celelalte doua yo-yo.

Ca si criterii de comparatie ar fi bine sa fie incluse (lista nu e exhaustiva):
- raspunsul
- fiabilitatea
- mentenanta (de ex daca trebuie unse sau nu, care trebuie mai des, care mai rar; daca trebuie inlocuite O-ring-urile atunci dupa cat timp se uzeaza etc)
- latimea interioara (daca e fixa, ajustabila)
- stabilitatea (cat de bine e distribuita greutatea etc)
- timpul cat se roteste yo-yo-ul in starea de "sleep"
- feeling-ul in manuire
- usurinta in executia tricks-urilor "basic" si "intermediate" (cele descrise pe www.yoyoexpert.com)
- care e pretabil cel mai bine mai spre incepatori, care spre mai avansati
- uzura pe care o fac atei (100%bumbac, 50%bumbac-50%poly, 100%poly)
- rezistenta la lovituri (in ciment, fier, obiecte dure, ascutite etc)
- posibilitatea de ajustare a raspunsului
- trick-urile ce NU pot fi executate
- ata (ex care anume tip se preteaza cel mai bine yo-yo-ului)

Daca e cineva care ma poate ajuta, ii multumesc anticipat.
rurre30
Not a spam bot

Yoyo: none
Spambot?: never

Re: YYJ Journey vs Speedmaker vs Lyn Fury

Postby Big Andrew on Sat Nov 14, 2009 10:51 pm

dintre toate astea eu recomand( fiind si posesor al acestui yoyo) un Lyn Fury.ca si mentenanta nu o sa trebuiasca sa faci nimic doar sa cureti cam o data pe luna rulmentul...o-ringurile sunt pe viata cum s-ar zice , deci nu o sa ai probleme cu ele...eu le-am taiat pe ale mele in jumatate ca sa fie yoyo-ul mai unresponsive http://club.yoyoromania.com/2009/11/lyn ... ri-taiate/
in link-ul asta e yoyo-ul meu..asa arata dupa taierea o-ringurilor.
Lyn fury e un yoyo destul de bun permitandu-mi sa termin sectiunile de trickuri de la incepatori si intermediari si spre surprinderea mea incep sa imi iasa si cateva trickuri de avansati cu el:D
yoyo-ul are un sleep time mediu la mine cam de 40-45 secunde si scade la vreo 15 in cazul trickurilor mai elaborate cum ar fi Matrixul:P
ca si duritate pot spune ca este facut dintr-un plastic destul de dur si chiar am ramas surprins ca inca se invarte ca si la inceput chiar daca a luat cateva lovituri de podea:))
Deci din experienta iti recomand sa iti iei Lyn fury si datorita sistemului de raspuns double o-ring dar si pentru faptul ca din cele trei spuse de tine este si cel mai aratos:P
pana una alta..spor la ales yoyo-ul si mai ales spor la joaca dupa ce ti-l iei:P
"I'm not fat I'm big boned" =))
Big Andrew
Forum wanderer

Yoyo: Protostar X-Convict

Postby Andrew on Sat Nov 14, 2009 11:43 pm

-am jucat cu un journey si un Lyn si pot sa zic urmatoarele.

-in primul si-n primul rand forma este diferita(profil si diametru). Poate sa-ti placa cum ti se potriveste unul in mana mai mult decat altul(din motivul asta nu-mi place journey de exemplu). Poti sa prinzi pe sfoara mai usor cu un yoyo mai mare, dar un yoyo mai mic poti sa-l strecori prin loopuri ale sforii mai usor

-greutate un yoyo mai greu il 'simti' in mana mai bine, un yoyo prea usor poate sa fie prea greu de controlat. In acelasi timp un yoyo prea greu poate sa se simta ca o caramida pe o sfoara

-respone: hibridul bazaie si tinde sa toceasca sfoara, oringurile pot fi taiate, lasate inlocuite, scoase si pus silicicon etc - aici tine 100% de preferinte

-distanta dintre jumatati: cu cat e mai mare cu atat incap mai multe straturi de sfoara cand faci trucuri, dar in acelasi timp e mai greu de intors yoyoul, daca nu te deranjeaza sa-ti iei un alt yoyo in viitor cand esti mai bun poti sa-ti iei unul cu gapul mic sa inveti mai usor, sau poti sa-ti iei unul cu gap-ul mediu. Toate astea 3 insa vin resonsive din cutie(de obicei) deci nu o sa ai probleme aducandu-le inapoi la inceput. Dupa un timp(destul de scurt) o sa trebuiasca sa inveti bind-uri mai ales la lyn fury.

-toate 3 sunt din celcon care-i aproape indestructibil :D am patit-o sa-mi fie trantit in pamant full speed de catre cineva si a rezitat fara sa crape, doar cu axul putin indoit

-daca esti destul debun sau devii destul de bu poti face ce trickuri vrei pe ele, diferentele sunt relativ minime.

Pe scurt, daca gasesti pe cineva care sa te lase sa te joci cu unul/ mai multe din ele sa vezi care-ti place ar fi ideal. Daca esti prin Bucuresti pot eu sa ne intalnim sa-ti arat un lyn (my baby) Daca nu poti sa mergi dupa preferinte estetice (care-i si sfatul care l-am vazut pe net cand m-am decis eu ce sa-mi iau)

Daca ai intrebari sunt(em) aici :D
Pe moment sunt in Strainezia, intru/ raspund mai greu

If you love your yoyo let it go. If it comes back to you, its yours forever. If it doesn’t, then you should learn binds.
Image
Andrew
Site Admin

Yoyo: X-convict

Postby rurre30 on Sun Nov 15, 2009 8:26 pm

Multam mult de ajutor.
Pana acum inclinam catre SpeedMaker (dupa reclama ca e folosit de campionul mondial Hiroyuki Suzuki etc), dar cele doua dezavantaje mentionate de Andrew (zgomot, dar mai ales uzura facuta atei) m-au fac sa merg acum cu decizia inspre celelate doua yo-yo.
Intr-adevar daca as ocazia sa le tin in mana decizia ar fi mai usoara, dar cum nu stiu pe nimeni din Timisoara sa aiba vreunul din aceste doua yo-yo, o sa merg pe mana voastra (oricum n-o sa dau vina pe voi daca nu-mi va placea ;) ) si o sa comand un Lyn Fury.
Totusi cum prietenul meu vine de abia in ianuarie din state (cand o sa-mi aduca yo-yo-ul ales), intre timp poate reusesc sa vad si sa simt pe viu jucariile astea.

In plus mai am cateva intrebari:
1)E nevoie obligatoriu de intretinere pt rulmentul din Lyn Fury? Daca da, atunci cat de des trebuie uns? Si se poate folosi arhaicul ulei de mecanisme fine (cel pt masina de cusut) sau trebuie sa cumpar unul special (de care anume?) ?
2) Care ata e cea care uzeaza cel mai putin rulmentul ? Dar care uzeaza cel mai putin plasticul si o-ringul yo-yo-ului?

PS: In caz ca stiti pe cineva din Timisoara care are yo-yo (eu nu stiu pe nimeni) dati-mi va rog un semn cum sa-l(i) contactez.
rurre30
Not a spam bot

Yoyo: none

Postby yooyma on Sun Nov 15, 2009 8:40 pm

comanda-noiembrie-t164.html < Pentru cei interesati de o eventuala comanda de yoyo :) ^_
yooyma
Forum wanderer

Yoyo: YYF Velocity

Postby Andrew on Sun Nov 15, 2009 10:28 pm

Intretinere.. hmm Cu timpul o sa iasa mazga din fabrica din el (a se citi uleiul) si o sa faca zgomot mai mult si o sa se invarta mai repede. Cand o sa aiba 0 mazga o sa se invarta cel mai repede si o sa faca cel mai mult zgomot. Aici poti sa-l lasi asa dar o sa-i scurteze din durata de viata (frecare metal pe metal), poti sa-i pui o picatura(sau mai putin) de ulei de mecanisme fine/ lube de la producator, sau poti sa-l umplii de lube pana nu mai face zgomot, dar o sa se invarta mai incet. Deci nu nu e nevoie obligatoriu de mentenanta.

Plasticul in general rezista ok la impact cu asfaltul direct din aruncare(dar nu te sfatuiesc sa incerci), nu cred ca trebuie sa-ti faci grinji pentru uzura din cauza sforii.

Oringurile din dotare se uzeaza extraordinar de greu. Daca le tai se uzeaza in cam 4-5 luni putin, dar nu cat sa afecteze jocul. Dar sa nu-ti iei oringuri de silicon(d'alea rosii), sunt niste porcarii. In afara de asta nu cred ca tipul de ata influenteaza uzura yoyoului/oringurilor.
Pe moment sunt in Strainezia, intru/ raspund mai greu

If you love your yoyo let it go. If it comes back to you, its yours forever. If it doesn’t, then you should learn binds.
Image
Andrew
Site Admin

Yoyo: X-convict

Postby tolique on Wed Nov 18, 2009 12:39 pm

Journey din ce am vazut/jucat eu este greoi, forma prea grasa si devine incomod. Cele 3-4 exemplare pe care le-am avut au avut toate vibe-uri mai mari sau mai mici. Speedmaker e destul de ok ca forma si ca jucabilitate, dar dupa mine este mult prea usor sau da senzatia de prea usor. 65.50g Lyn Fury fata de 61.20g ale lui Speedmaker.

Neste comparatii asa pe scurt de la yoyonation, click pe poza pt o varianta mai mare:

Image
"Toate calculatoarele asteapta cu aceeasi viteza." - Anonim
tolique
Ye who posted lots

Yoyo: Metal Zero v.2

Return to Yo-yo stuff